Anttijuhani Tuominen Kaikki todella arvokas on ilmaista

Laura, Laura, sua kaipaan

Minun on myönnettävä, että Laura Huhtasaaren päätös lopettaa bloginsa Puheenvuorossa, tuntui minusta pahalta.  Ei niin, että fanittaisin häntä, pikemmin päinvastoin.  Laura Huhtasaari on saanut kommenterillaan, heitoillaan ja ainaisella uhriutumisellaan minut kuin monet muutkin raivon partaalle. Toisinaan tunnen syvää myötähäpeää ja välillä, Lauran mokatessa, sitä tajuaa olevansa täynnä vahingoniloa. Lauran ajatusmaailmahan on maagisen banaali. Hän edustaa sitä perussuomalaisuuden emotionaalista murrosikäisyyttä, kapinaa ja kuvittelee todennäköisesti puhuvansa kansan syvien rivien äänenä. Dialogiin Lauran kanssa en koskaan ole tuntenut tarvetta - toisin kuin puolueen puheenjohtajan Jussi Halla-ahon, joka edustaa saman ideologian älyllistä haaraa.  

Ymmärrän Uuden Suomen määräaikaisen bannauksen, jonka taustalla on varmasti muutakin kuin se, mistä julkisesti on puhuttu. Ainakin luulen niin. En osaa uskoa, että tämä perussuomalaisen paranoian - islamilaisuuden valtaan joutuneesta Euroopasta - julkituominen olisi tässä ollut ainoa tekijä, miksi Laura kohdeltiin näin. Luulisin, että moderoija ja Laura ovat aiemminkin joutuneet miettimään "sananvapauden ja -vastuun" rajoja. Viime kädessä Uusi Suomi on vastuussa siitä, mitä sen alustalla julkaistaan, ja siksi määräaikainen bannaus saattoi olla hyvinkin oikeutettu.

Silti. Hyvä Laura, palaa blogiesi pariin. Minä luen ne aina. Moni muukin anti-persu lukee ne.  Tämän episodin jälkeen saanet lukijoita lisää.  Joskus jopa kommentoinkin. Älä tällä kertaa pukeudu marttyyriyden viittaan. Jos haluat voittajaksi, älä kiukuttele. Ota hetki lukua ja taistele! Opettele sanomaan sanottavasi paremmin. Sehän pitäisi olla jokaisen poliitikon tavoite.              

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Eräässä elokuvassa oli hyvä kertomus.

Oli mies, jolla oli hyvä äiti. Tämä äiti teki kaikkensa ollakseen hyvä pojalleen. Osoittaakseen rakastavansa. Mutta isä oli ilkeä, väheksyvä ja paha poikaa kohtaan. Poika vihasi isäänsä koko sydämestään.

Kului aikaa ja pojan jo ollessa aikuinen äiti kuoli. Poika meni hautajaisiin, mutta ihmetteli ettei itkenyt äitiään joka oli rakastanut häntä.

Meni jälleen aikaa ja isä kuoli. Poika meni hautajaisiin itki vaikka isä oli ollut paha.

Ja tarinan opetus oli se, että koko pojan elämä ja motivaatio eteenpäin pyrkimisessä oli perustunut isän vihaamiseen ja väärässä olon osoittamiseen. Nyt kun isä oli kuollut, pojan elämällä ei ollut enää tarkoitusta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Miksi Lauraa kaipaisi? Ei hän minun kanssani täällä keskustellut. Kuka muka kaipaa persujen monologeja.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Lauran blogien kommentointiketjujen tolkuttomasta pituudesta päätellen aika monikin kaipaa.

Laura Huhtasaari on minusta poliittisena tähtenä ilmiö, jossa on omituinen miksaus aitoa ja epäaitoa. Hänen argumentointinsa on toisinaan osuvaa, toisinaan kömpelöä. Hänen lempifraasinsa "toimittajien puolueellisuudesta" on silti osoitus pelisilmästä ja -oveluudesta, sillä hän itse aiheuttaa vastakkainasettelutilanteen toimittajien ja hänen välilleen. Toimittaja turhautuu, kun Laura vastaa viiteen asiaan mutta ei juuri koskaan itse kysymykseen. Kun häneltä tivataan kysymystä uudelleen ja uudelleen, syntyy kakofonista päällekkäispuhumista, jonka Laura osaa hienosti kääntää edukseen: "Kun täällä ei anneta puhua", "Enkö minä saa sanoa mielipidettäni". Tosin tämä uhriutuminen on persujen perustaktikointia, hehän ovat jatkuvasti rasistisen vihapuheen kohteena.

Totta kyllä, kirjoittajana Laura pärjää huonommin kuin puhujana elävässä tilanteessa.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Etkös sinäkin Börje ottanut syksyllä nokkiisi ylläpidon huomautuksen. Siitä suivantuneena kerroit pysyväsi palstalta pois vuodenvaihteeseen. Että sillä tavalla vuodenvaihde tuli nopeasti.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kerroin, etten kirjoita blogeja tänä vuonna. Yhden menin silti kirjoittamaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

En usko että persuälymystö hiljenee.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Eedellyttäen että sellainen on ylipäänsä olemassa. Puheenvuorossa en ole havainnut kovin suurta äännähdystä sellaisen suunnalta ollenkaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Persuista on vaikea tehdä satiiria kun poliitikot ovat meemejä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

En kaipaa. Pienissä määrissä moinen öyhötys voisi viihteenä mennä mutta raja se on kaikella. Onneksi ei ole mitään velvollisuutta lukea tuon uusimpia tuotoksia. Pohjois-Koreassa ja Neuvostoliitossa 'kansaa' edustavien johtajien aivopieruja toisteltiin ja toistellaan totuuksina aamunavauksissa. Siellä ei globalistit kekkuile.

Mainittu kellokas kuului siihen laitaan jossa rehellisyys ei ole kovin arvostettua vaan riitaa ja eripuraa pitää haastaa kannatusta saavuttaakseen.
On aivan selvää ettei noilla eväillä tätä maatamme tästä murheen alhosta nosteta niin jääköön kurjuuteensa.
En tosin kirjoituksiaan lukeneena usko että niillä tarkoituksena edes olisi asioita edistää, kunhan nyt saavat itselleen mahdollisimman paljon valtaa päättää hallintoalamaistensa asioista.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Puheenvuoro lienee ollut L. Huhtasaaren poliittisen uran tärkeimpiä mediakanavia, joten hän lienee ainoa kärsijä siitä luopumisessa. Halla-Ahohan ei ole Puheenvuoroa käyttänyt, mikä ehkä selittää Huhtasaaren korostumista Perussuomalaisten piirissä.

Huhtasaari on ollut monia puoluetovereitaan selvästi varovaisempi siinä, ettei sano mitään kovin typerää, mistä voisi joutua peräti tuomiolle. Sanatarkasti US:n perustelut pannaan asettamiselle olivat ehkä valideja, mutta useimpien kirjoittajien lauseille tuskin asetetaan yhtä tiukkoja vaatimuksia. On aika tavallista kielenkäyttöä vertauskuvallisesti sanoa jonkin olevan "vallassa" tai "hallussa", vaikka kyse olisi vain väitetystä vaikutuksesta. Sikäli US:n perustelut olivat aika kevyen oloiset.

Poimitaanpa vaikka: Markku Huusko, Li Andersson.. demonien vallassa (valetietoa, Li Andersson ei ole demonien vallassa, toisin kuin...), Jäynän ME yhä suomalaisteekkarien hallussa (valetietoa – jäynästä ei ole maailmanennätyskisoja).

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kommentoija Gröönroos pääsi yllättämään ainakin minut. Tietäen metafyysisen arvomaailman eroavuudet, olisi ollut varsin ymmärrettävää, jos vähän kaivellaan niitä vikoja ja puutteita. Asiallinen komentti, kiitos siitä. Jatketaan.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Muistelen, että L. Huhtasaaren kirjoituksessa kyllä riitti vikoja, joista taisin kirjoitukseen kommentoidakin.

Kirjoituksen kohdat, joista pannaan joutuminen ilmeisesti aiheutui, vaikuttivat kuitenkin melko tavanomaisilta hyperboleilta, retoriselta riioittelulta.

Huhtasaaren tapauksessa liioittelu epäilemättä saattoi olla asiatonta ja harhaanjohtavaa, mutta US ilmeisesti vetosi perättömän tiedon levittämiseen: "US:n keskusteluohjeessa sanotaan muun muassa, että valheellisen tai perättömän tiedon levittäminen on kiellettyä."

Kyllä Huhtasaari siihen tiukan kirjaimellisesti tulkittuna varmasti syyllistyikin.

Mutta vastaavaa retorista liioittelua tai kielikuvia löytyy aivan yhtä lailla vaikkapa Markku Huuskon kirjoituksista:

Hitto, Huuskohan käyttää vertauskuvia tai hyperboleja aivan jokaisessa viimeaikaisessa otsikossaankin!

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen Vastaus kommenttiin #10

Olen kanssasi samoilla linjoilla, vaikka en täysin allekirjoita kommenttiasi. Esimerkiksi väite, että Euroopan ihmisoikeusistuin noudattaa sharialakia, ei ole vertauskuva enkä näe sitä liioittelunakaan. Kyllä se mielestäni on silkka valhe. Sharialakia ei varmasti noudateta missään eurooppalaisessa oikeusinstituutiossa. Laura päästelee poliittisen sankarinsa (Mr. Trump) tavoin suustaan ja kynästään uskomattoman härskejäkin väitteitä ja suoranaisia valheita, koska tietää todeksi erään itävaltalaisen ajattelijan kirjoittaman aforismin Mein Kampf -kirjassaan: "kun valhetta toistaa tarpeeksi, siitä tulee totuus."

Mutta olet silti oikeassa - mielestäni. Lauran bannaus vaikuttaa myös ylireagoinnilta. Lauran sanomana tuollaiset väitteet/valheet saavat vitsin luonteen, uskoakseni 90 % lukijoista suhtautuu Lauran em. väitteisiin siten. Mielestäni perussuomalaisille pitää antaa höpötyksenvapaus, eikä provosoitua, sillä juuri siitä he saavat vettä myllyynsä.

Tietysti bannin taustalla voi vaikuttaa monenkirjavat syyt, joista meillä ei ole tietoa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #13

"Mutta olet silti oikeassa - mielestäni. Lauran bannaus vaikuttaa myös ylireagoinnilta."

Huhtasaari höpötteli aiemmin jostain "islamisaatiosta" ja olihan tässä tämä lasten koulutyöjupakka myös, että oiskohan sitä kuitenkin huomautettu jo aiemmin.

"Laura päästelee poliittisen sankarinsa (Mr. Trump) tavoin suustaan ja kynästään uskomattoman härskejäkin väitteitä ja suoranaisia valheita, koska tietää todeksi erään itävaltalaisen ajattelijan kirjoittaman aforismin Mein Kampf -kirjassaan: "kun valhetta toistaa tarpeeksi, siitä tulee totuus." "

Maahanmuutto maahanmuutto maahanmuutto islam maahanmuutto muslimi maahanmuutto uhka maahanmuutto....

Sitten kun koittaa kaivella että missäs premissit näille olisi niin... "eiiiolee".

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #13

Hyperbolit toki ovat juuri Trumpin kielenkäytön tunnettu ominaispiirre, ilmeisesti tietoisen tarkoituksellinen, eikä siten ole yllättävää, että hänen faninsa jäljittelee sitä. Tässä hyperbolit olivat minusta kyllä verraten lieviä.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Antti Tuominen: "Lauran ajatusmaailmahan on maagisen banaali. Hän edustaa sitä perussuomalaisuuden emotionaalista murrosikäisyyttä, kapinaa ja kuvittelee todennäköisesti puhuvansa kansan syvien rivien äänenä."

Tarvitaan vastaavia maagisen banaaleja ääniä libertaristirintamalle ja konsensuspolitiikkaan. Toisaalta, niitähän on. Jessikka Aro tulee mieleen, ja sarja muita. Heidän viestinsä ei ole älyllinen, mutta jollakin tavalla - harmoninen. Hyvin suuri osa talous-, EU-, Nato- ja ulkopolitiikkakommentoinnista on "maagisen banaalia".

Hieno ilmaisu! Täytyykin alkaa käyttää tuota leimakirvestä silloin tällöin. Se kirves voi kopsahdella kenen tahansa nilkkaan, kun oikein heiluu. Tietysti omaankin.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Vapaasti voit käyttää. Tarkennan silti sanomaani sen verran, että Lauran ajattelu vaikuttaa välillä maagiselta, jossa jokin Suuri Suomalainen Henki taistelee Suurta Pahuutta vastaan. Banaaliksi tämäkin ajatus muuttuu heti sen jälkeen, kun Laura antaa ymmärtää että hän ja perussuomalaiset edustavat tätä hienoa Suomalaista Henkeä ja Suuri Pahuus onkin tietysti Islam ja maahanmuuttajat siinä sivussa. Tässä taisi olla nyt vähän hyperbolaa mukana :).

Käyttäjän Merimies kuva
jaakko palola

Eurokommunistit kiristavat otettaan,surullista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Merkel on häviämässä pelipöydältä, nyt pistetään täysi hööki päälle ennenkuin liittovaltiounelma kaatuu niskaan.

Toimituksen poiminnat